miercuri, 10 iunie 2009

Traim in Romania !!!


Vineri sera…Piata Amzei, centrul orasului.Ora 3:00.Eu cu fetele in club.Nu mai am tigari,nu am ce fuma asa ca o iau pe Iulia si plecam spre magazin.Pe strada masini si oameni,pe langa noi trece o masina a Jandarmeriei Romane.Se opreste 10 metri in fta noastra, unde pe trotuar o domisoara statea linistita imbracata perfect normal.3 din cei 4 jandarmi, se dau jos si ii cer fetei sa se legitimeze.Fata scoate actele si baietii ii spun sa ii insoteasca la sectie. Ma apropii si aud discutia.Tanara ,de etinie rroma(un amanunt irelevant)ii intreaba pentru ce sa mearga la sectie.Baietii nu au un raspuns…fata se impotriveste, iar ei pun mana pe ea.Ea tipa…ei trag mai tare de ea.Al 4-lea jandarm, plictisit sa astepte coboara nervos din masina si le spune celorlalti ca ajunge cu vorbaria, sa o ia pe sus.Asta se si intampla…cei 4 infasca fata care urla de disperare, se zbate, o tarasc pe asfalt…ea tipa ce ii e frica…ei o inghesuie in masina.

Nu mai rezist si ma reped la masina lor:

Eu: – Nu va suparati, pentru ce o luati?

Jandarmul: – Nu e problema ta.

Eu(pun mana pe geamul masinii si insist): – E treaba mea, vreau sa stiu de ce si unde o duceti!

Fata se agata de geam rugandu-ma sa o ajut ca ei o iau sa intretina relatii cu ea(nu asta a fost termenul folosit de ea dar ideea e aceeasi).

Jand: – Nu o vezi cum face? Pentru asta o iau!

Eu: – Asta se numeste maxim perturbarea linistii publice(desi mai mult voi p perturbati) si se rezolva cu o amenda!Unde o duceti?

Jand: – Sectia 1! si pleaca in timp ce eu eram cu mana pe geam inca!

Oamenii din jur imi spun ca asta se intampla frecvent, iar copii strazii din Amzei vin si imi zic ca “daca te vede negru te ia si gata”!

Ma intorc in club cu nervii intinsi la maxim, o iau si pe Georgiana de acolo, ii povestesc ce s-a intamplat si hotaram sa mergem la sectia 1, sa intrebam de echipajul al carui numar il retinusem.

Intram in sectie si toti ne privesc ciudat, explicam ce s-a intamplat si ei intreaba daca avem vreo legatura cu fata si in calitate de ce intrebam.Ii spun ca nu o cunostem dar ca intreb in caliatte de cetatean speriat ca maine as putea pati acelasi lucru…ii bufneste rasul si ne intreaba daca altceva mai bun de facut nu avem…Geo le arata cum suntem imbracate spunandu-le ca noi ne distram undeva inainte sa asistam la asta!

Intr-un final, sictiriti total, ne spun ca la ei nu a ajuns nici un echipaj si ca nu stiu de ce ne-a mintit jandarmeria.Intreb cum putem afla totusi ce se intampla cu fata si ne sfatuiesc sa sunam la 112!

Ne intoarcem in club, ies cu Iulia si sun la 112.Nu raspunde nimeni!!! Insist, la al 4lea telefon imi raspunde o doamna, zic buna seara si imi inchide.Mai incerc…inchide iar…la al 7-lea telefon aceeasi doamna raspunde nervos:

- DA!!!

eu : – 112? Serviciu de urgenta?

Ea: – Da! Ce urgenta?(si mai intepata)

Ii explic ce s-a intamplat si imi da numarul jandarmeriei.Sun si imi raspunde un domn(care nu s-a prezentat)…ii explic si dumnealui si spune ca trebuie sa depun o plangere, la ei la sediu si ca momentan nu se poate ;lua legatur cu echipajul respectiv.Nu au o evidenta a masinilor pentru ca sunt multe. Imi zice la revedere si inchide.

Ma enervez si mai rau decat ma enervasem.Ii povestesc si Georgianei conversatia…iese si suna si ea.Omul deja nervos o repede spunandu-i ca a mai sunat o data si ii inchide telefonul in nas.

Mai suna o data si ii explica….”eram mai multi martori, eu sunt alt martor si vreau si eu sa depun o plangere…el zice: “e na?”…Geo ii cere adresa…el spune: Str Jandarmeriei 9-11…va astept!

Consider ca daca ma apuc de un lucru sa il duc pana la capat.Mai rugam 3 baieti sa ne insoteasca si plecam spre Baneasa(la sediu Jandarmeriei).Acolo ne intampina un portar care nu spune ca orice plangere am avea, sa revenim luni dimineata si in 30 de zile vom primi un raspuns.

Concluzia????? Daca vor sa isi bata joc, o pot face! Daca maine imi ridica prietena de langa mine de pe strada, in cel mai fericit caz pot afla ceva despre ea LUNI!

TRAIM IN ROMANIA…

Un comentariu:

Hudini spunea...

trista tzara ...vai mama noastra