sâmbătă, 14 martie 2009

Generatia lor…


Asculand melodia lui Leasa Dragos - Diferente am inceput sa ma intreb, oare generatia ce ne urmeaza e mai castigata decat noi?Oare accesul la informatie mult mai timpuriu si tehnologia mai avansata i-a facut mai destepti sau mai inumani?

Imi aduc aminte ca am avut o copilarie exact ca cea descrisa in melodie si as numi-o fara sa stau pe ganduri, o copilarie frumoasa. In ce fac copiii de azi, eu nu vad nimic frumos.Pe vremea mea (ce mare par :p ) era plin de copii in fata blocului si in parcuri, acum nu vad pe nimeni.O perioada m-am intrebat daca pur si simplu oamenii au luat o pauza de la a face copii, apoi am constatat ca ei exista , doar ca exista in alt stil. Exista doar prin intermediul computer-ului, fac tot ce faceam noi in realitate, in mediul virtual. Se joaca fotbal pe calculator, se impusca tot pe calculator(eu ma jucam pac pac, sau hotii si teroristii…varianta veche a counter-ului ) joaca spanzuratoarea online(asta doar cei ce au auzit de ea), X si 0 pe mess, biliard de asemenea si lista poate continua.

Nu-si mai cer prietenia prin biletele si da, in mod clar nu au scris o scrisoare cuiva.Nu le mai vezi reactiile, decat in emoticon-urile mess-ului…si banuiesc ca intr-un viitor primul sarut va fi doua puncte asterix :) !

Era sa zic ca vor ajunge sa faca si dragoste de la distanta pe calculatoare…dar era sa zic…ca au ajuns deja.

Prevad un viitor sumbru, in care discutiile vor fi doar online si vor decurge la modul :

Gigel: Cf mai?

Rodica: Bn.U?

Gigel:Miss u…hai sa ne vdm!

Rodica: Ok…bag cam!

Gigel :Me 2 :*

Rodica : Cf cu berea aia in mana?

Gigel:Aaaaa, beau o bere cu Petrica!

Rodica: E si el cu u?

Gigel: Nu,da are si el camu’ pornit!

Niciun comentariu: